Skrädmjölspizza

25 g jäst
2.5 dl vatten
2 msk olja
0.5 tsk salt
1.5 dl skrädmjöl
5.5-6.5 dl vetemjöl

Fyllning:
tomatsås
mozzarellaost
sötpotatis
körsbärstomater
ruccola

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget – använd gärna köksmaskin eller elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant. Låt jäsa under bakduk ½-1 timme tills degen blivit dubbelt så stor. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Stryk på ett lager tomatsås, fördela mozzarellaosten och lägg på tunna skivor av körsbärstomater och sötpotatis. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter. Strössla över ruccolan när pizzan svalnat något.

hand-slapper-ruccola-pa-skradmjolspizza

skradmjolspizza-med-balsamico