Rustikt bröd på skrädmjöl

100 gram jäst
12 dl vatten
4 msk honung
6 tsk salt
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön (hela)
1 dl pumpakärnor
6 dl dinkelmjöl
4 dl lantbrödsmjöl
15 dl vetemjöl special
3 dl skrädmjöl

Värm vattnet så att det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke och rör sedan ut jästen med en del av vattnet. Tillsätt övriga ingredienser. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt. Jäs övertäckt i cirka 40 minuter. Knåda degen och forma till 2 bröd. Alternativt smörj 2 formar och dela degen mellan dessa två. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader. Sänk värmen till 175 grader efter 10 minuter. Fortsätt grädda i cirka 35 minuter.

deg-som-har-jast

skradmjolsbrod