Crepes på franskt vis

Ca 20 st
150 gram skrädmjöl
250 gram vetemjöl
50 gram socker
10 gram jäst
1 dl ljus öl
4 dl mjölk
1 dl vatten
4 ägg
100 gram smält smör
1 krm vaniljpulver
två nypor havssalt
smör till gräddning

Blanda mjöl och strösocker, vispa i öl, mjölk och vatten till en klimpfri smet. Vispa i ett ägg i taget och tillsätt vaniljen och jästen. Smält smöret och blanda i. Täck bunken med plastfolie och låt stå minst en timme eller i kylskåpet över natten.

Grädda pannkakorna i smält smör.

 

Fyllning (till 6 st crepes)

500 gram färsk spenat
300 gram fetaost
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 gram valnötter
salt
peppar
smör till stekning
1-2 dl riven ost

Bryn lök, vitlök och spenat i smör. Stäng av plattan, tillsätt fetaosten i mindre bitar och grovt hackade valnötter, rör om. Smaksätt med salt och peppar. Fyll pannkakorna, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Strö på riven ost och gratinera i 250°C 10-15 minuter.

skradmjolscrepes

crepes